Mi az a tejsavó fehérje?

by admin
tejsavó fehérje

tejsavó fehérje

A savó a tejből származik, ami valójában két fehérjéből áll: kazein, amely a tejfehérje mintegy 80%-át teszi ki, illetve a tejsavó, ami a maradék 20%-ot. Sajtgyártás során a tejsavót elválasztják a kazeintől, folyadék formájában. Később a kazeint használják fel túró, valamint sajttermékek előállításához. Különválasztás során a tejsavó egymást követő feldolgozási folyamatokon megy keresztül, hogy végül olyan állagú termékké alakuljon, amit olyan nagyon sokan kedvelnek benne: ízetlen, vagy ízesített por, amelyből kiváló turmixokat, az új trendek szerint pedig akár süteményeket lehessen előállítani. Mint minden fehérje – a csirkehús, marhahús, tojás, szója, rizs, kender – a tejsavó fehérje is aminosavakból áll, amelyet a szervezet a szövetek és sejtek fejlődéséhez, újjáépítéséhez, valamint az izomzat fejlesztéséhez használ fel. A tejsavó fehérje port megvásárolhatjuk önmagukban, táplálékkiegészítő formájában, és egyre elterjedtebb módon, gabona pelyhekben, szeletekben és lisztkeverékekben is a fittprotein.hu webáruházban.


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Copyright 2024 dobdepo | Powered by WordPress